top of page

Zakaj manjša podjetja težje dobijo kredit?

Zakaj manjša podjetja težje dobijo kredit?

Data d.o.o.

18 feb 2014

0 komentarjev

Zakaj manjša podjetja težje dobijo kredit, se vsi mali podjetniki nenehno sprašujejo. Odgovor na to vprašanje je težko dobiti, kljub temu pa vam morda lahko ponudimo nekaj odgovorov v naslednjih odstavkih.

Nepopolni poslovni načrti

Podjetje oziroma podjetnik mora dobro predstaviti svojo dejavnost in načrtovan razvoj. Vlogi za odobritev kredita bo vsak podjetnik vedno moral predložiti kvaliteten poslovni načrt, ki odraža dolgoročno strategijo, s ciljnimi trge in načrtom, kako pridobiti delež na teh trgih. Poslovni načrt mora vključevati tudi strokovno oceno trenutne situacije trga, dejavnost in podjetja.

Ne pozabite, da se mora poslovni načrt nenehno dopolnjevati in nadgrajevati. Več o poslovnem načrtu si lahko preberete tukaj.

Pomanjkljiva letna poročila

Dodatna težava so manj natančna poročila ali nerevidirane bilance. Manjša podjetja ali podjetniki posamezniki morda sami vodijo svoje knjigovodstvo in so zato letna poročila nepopolna in pomanjkljiva.

V tem primeru vam lahko pomagamo na naši delavnici Zaključna bilanca za leto 2013 oziromaKako voditi svoje enostavno knjigovodstvo.

Pomanjkanje zavarovanj

Na drugi strani imajo mala podjetja vedno malo kapitala, zato je zavarovanje posojila zelo težko. To pomeni za banko veliko tveganje. Poleg tega so manjša podjetja velikokrat tudi začetniki, ki še težje dobijo kredit, saj ne izpolnjujejo pogojev kot so bonitetna ocena ali letna bilanca, saj te zaradi kratke dobe poslovanja še nimajo.

Finančno svetovanje

Najpomembnejši del pri poslovnih odločitvah v povezavi z računovodstvom in davki je vsekakor finančno svetovanje. Pri DATI se zelo zavedamo tega in vam na vaši podjetniški poti zagotavljamo vso podporo na tem področju.

Področja finančnega svetovanja

Naši finančni svetovalci vam bodo svetovali na naslednjih področjih:

  • pregled in analiza obstoječega stanja

  • kratkoročni in dolgoročni finančni načrti

  • priprava denarnega toka

  • finančna analiza podjetja

  • investicije in njihovo financiranje

  • pomoč pri uvedbi ukrepov za izboljšanje likvidnosti ter solventnosti podjetja

  • pomoč pri upravljanju terjatev

  • nadziranje odlivov podjetja

  • upravljanje s prihranki

  • finančni nadzor podjetja

Kako vam lahko finančni svetovalec pomaga?

Finančni svetovalec vam bo individualno svetoval glede na vaš problem in poskusil najti najboljše rešitve pri :

  • financiranju vašega podjetja

  • možnih virih financiranja

  • ustreznosti ročnosti finančnih virov

  • načrtovanju potreb financiranja

  • načrtovanju denarnega toka

  • spremljanje in analiziranje načrtov v primerjavi z realizacijo

  • zagotavljanju likvidnosti ter solventnosti podjetja

RAZISKAVA POTRJUJE, DA JE HRANILNICA NAJUGODNEJŠA ZA PRAVNE OSEBE!

Vir: Delo, 21.07.2014

Vir: Časnik Finance, 23.06.2014

Vir: Banka Slovenije, 10.04.2014.

Vir: Časnik Finance, 10.04.2014.

Primerjava cen storitev v košarici je prikazana v tabeli.

Podjetjem in samostojnim podjetnikom nudimo najugodnješi poslovni računa na slovenskem bančnem trgu, ki vključuje najnižje provizije za plačevanje v domačem in mednarodnem plačilnem prometu ter za uporabo spletne banke Dh-Poslovni.

Odvetnikom in odvetniškim družbam ter nepremičninskim družbam omogočamo enostavano in hitro poslovanje s fiduciarnim računom. Upravnikom stanovanjskih zgradb odpremo račun rezervnega sklada in omogočamo kredit za obnovo zgradb.

Sindikatom in društvom, ki so za hranilnico zelo pomembna skupina pravnih oseb nudimo zagotovo najugodnejši poslovni račun na trgu. Sindikatom omogočamo tudi vodenje članarinskega računa. Vsem novim pravnim osebam nudimo poslovni paket dobrodošlice!

Poslovni račun

V hranilnici vam nudimo transakcijski - poslovni račun z najnižjimi stroški storitev. Naša ponudba ima številne prednosti in je odlična alternativa drugim bankam.Brezplačno odprite poslovni račun ter pridobite poslovno Maestro kartico. Vodenje računa je prvih 12 mesecev brezplačno. Preverite še druge konkurenčne prednosti, ki vam jih ponuja poslovni račun in nam zaupajte opravljanje plačilnega prometa. S pogodbo o vodenju poslovnega računa se lahko dogovorimo za različne oblike poslovnega sodelovanja - vaše finančno poslovanje bo potekalo brezhibno. V ponudbi je tudi poslovna MasterCard kartica z odloženim plačilom, brez članarine prvo leto od otvoritve poslovnega računa . Za hitro in enostavno poslovanje s poslovnim računom vam je na voljo spletna banka Dh-Poslovni, ki je dosegljiva vse dni v mesecu. Vsem, ki imajo pri nas odprt poslovni račun, nudimo ugoden računovodski servis.

Za varno poslovanje vam omogočamo, da vklopite obveščanje o uporabi poslovnih kartic z varnostnimi SMS sporočili.

Pokličite nas in posredovali vam bomo dokumente za odprtje računa.

Kreditiranje

Hranilnica kreditira na področju pravnih oseb izključno svoje komitente (imetnike transakcijskih računov in deponente). Krediti se odobravajo za različne namene (za likvidnostne namene, za nakup osnovnih sredstev, druge potrebe). Zavarujete jih lahko z vezavo depozitnih sredstev, osebnimi poroštvi, zastavo vrednostnih papirjev, menico, hipoteko oziroma kombinacijo le teh.

Hranilnica pri ugotavljanju in preverjanju kreditne sposobnosti osebnega poroka opravi vpogled v sistem SISBON

Top nove objave
Vse objave
Arhiv
Išči po ključnih besedah
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page