top of page

SO VAS ZAVRNILI NA BANKI? NE DOBITE KREDITA NA BANKI? POSOJA DENARJA, POSOJILA IN KREDITI ZA PODJETJ

Razpisi za podjetja

Aktualni podjetniški razpisi

RazpisovalecNaziv razpisaKratek opis

ZRSZPrvi izziv 2015Delodajalci iz vse Slovenije lahko pridobite subvencijo v višini 7.250 EUR za zaposlitev mladih od 15. do 29. leta, ki imajo stalno prebivališče v vzhodni Sloveniji, so najmanj 3 mesece pri nas prijavljeni med brezposelnimi ter se ne izobražujejo ali usposabljajo. Zaposlitev mora trajati najmanj 15 mesecev, s 3-mesečnim poskusnim delom. Povabilo je odprto do porabe letnih sredstev, najdlje do 30. 6. 2016.

MGRTNAJAVA RAZPISA: EUREKA ZA leto 2016Predmet sofinanciranja so raziskovalno razvojni projekti v podjetjih (lahko v sodelovanju z javnimi raziskovalnimi organizacijami) za pridobivanje novih znanj ter za nove, spremenjene ali izboljšane proizvode, postopke ali storitve, s sofinanciranjem stroškov za industrijske raziskave.

SPSProgram MLADI MSP-ji P1 plus 2016 Program MSP5+ P1 plus 2016Mikro, mala in srednje velika podjetja lahko prek Slovenskega podjetniškega sklada pridobijo garancijo sklada za bančne kredite s subvencionirano obrestno mero za rast in razvoj v letu 2016. Sklad bo kot garant lahko zagotovil 60 % ali 80 % zavarovanja bančnega kredita za investicijske bančne kredite do max. višine 1.250.000 EUR in mikrogarancije za bančne kredite za obratna sredstva do največ 200.000 EUR. Obrestna mera za kredite najete z garancijo Sklada bo 6 mesečni EURIBOR od + 0,15 % do 0,65 %.

SPSProgram MLADI MSP-ji« P7 2016 Program MSP5+ P7 2016Mikro in mala podjetja lahko prek Sklada pridobijo zelo ugodna posojila za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniških aktivnosti v višini do 25.000 EUR, kar predstavlja največ 85 % virov financiranja ter z ročnostjo največ do 5 let in s fiksno obrestno mero 2,5%,

Eko skladUgodni krediti za okoljske naložbeEko sklad pravnim osebam nudi finančne spodbude v obliki ugodnih kreditov za različne naložbe na vseh področjih varstva okolja. Na voljo so tudi nepovratne finančne spodbude za električna vozila.Fizičnim osebam so na voljo nepovratne finančne spodbude za električna vozila in ugodni krediti za rabo obnovljivih virov energije, večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb in električna vozila ter ugodni krediti za različne ukrepe na področju varstva voda in učinkovite rabe vode ter ravnanja z odpadki.

SID banka d.d.Ugodni kreditiSID banka ponuja različne sheme pomoči za MSP-je in fizične osebe:

  • Krediti iz Posojilnega sklada za MSP

  • Financiranje MSP in MID-Cap iz vira EIB

  • Financiranje samostojnih podjetnikov ter MSP

  • Razvoj konkurenčnega gospodarstva in internacionalizacije

  • Razvoj okolju prijazne družbe in proizvodnje

  • Razvoj družbe znanja in inovativnega podjetništva

  • Regionalni in družbeni razvoj

  • Financiranje ukrepov v energijsko učinkovitost na stanovanjskem področju za fizične osebe

Ugodni podjetniški krediti

Data D.O.O.

15 jun 2012

Komentarji So Izklopljeni Za Ugodni Podjetniški Krediti

Pri širitvi dejavnosti se podjetja, še posebej majhna, soočajo z izzivom zagotavljanja sredstev za potrebne investicije.

Večina slovenskih bank je trenutno zelo nenaklonjenih odobravanju kreditov, za podjetja pa so precejšnja obremenitev tudi obresti, kljub temu, da so trenutno obrestne mere precej nizke v primerjavi s tistimi v predkriznem obdobju. Zato so toliko bolj dobrodošli krediti z ugodnimi obrestnimi merami, ki jih razpisujejo različne javne ustanove. Trenutno so odprti kar trije razpisi za kreditiranje razvojnih projektov slovenskih podjetij s krediti z obrestno mero, ugodnejšo od tržnih obrestnih mer, nekateri od razpisovalcev pa kreditojemalcu zagotovijo tudi del garancije.

Slovenski podjetniški sklad ima odprta dva razpisa, prvi je namenjen kreditiranju investicij v tehnološko inovativne projekte, drugi pa v investicijske projekte na splošno. Krediti so strogo namenski; z njimi se lahko financirajo stroški materialnih in nematerialnih investicij ter obratnih sredstev. obseg kreditov je do 1.5 mln. €. Ročnost kreditov je do 10 let, obrestna mera pa znaša 6-mesečni euribor + 1,95 %. Kredite izdajajo nekatere banke, Slovenski podjetniški sklad pa subvencionira obresti in podjetju zagotovi garancijo v višini 60 oz. 80 % višine glavnice kredita. Za tehnološko inovativne projekte je trenutno na voljo še dovolj sredstev, za ostale investicijske projekte pa sredstva že pohajajo, tako da bo verjetno odprt le še septembrski rok oddaje.

Za podjetja, ki nameravajo izvesti investicijo v manj razvitih delih Slovenije, so zelo primerni krediti, ki se izdajajo v okviru razpisa, odprtega pri Slovenskemu regionalno razvojnemu skladu. S temi krediti ni mogoče financirati obratnih sredstev. Velikost kreditov pa je od 5000 do 1.500.000 €, ročnost pa do 12 let. Obrestna mera je odvisna od razvitosti občine, v kateri namerava podjetje izvesti investicijo, znaša pa Euribor (trimesečni) s pribitkom med 0,40 % in 1,00 %. Projekti, ki bodo izvedeni v manj razvitih regijah in občinah, imajo tudi večje možnosti v izbirnem postopku razpisa.Podjetja se lahko prijavijo na enega od treh rokov, prvi je že 2. 7., sledita pa še roka v septembru in oktobru.

Top nove objave
Vse objave
Arhiv
Išči po ključnih besedah
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page