top of page

FINANCIRANJE IN KREDITIRANJE TER POSOJA DENARJA ZA PRAVNE OSEBE, PODJETJA, SAMOSTOJNE PODJETNIKE IN

Prvi izziv – priložnost za rast podjetja in pridobivanje kariernih izkušenj mladih

Kaja Hrastar, diplomirana ekonomistka, je pri Zavodu za zaposlovanje pridobila informacije o finančnih spodbudah za zaposlitev mladih. S programom Prvi izziv je prišla do zaposlitve za nedoločen čas, saj so v podjetju eŠola iz Tržiča prepoznali njene prednosti in kompetence ter ji ponudili službo.

»Vesela sem, da obstajajo takšne vrste finančne pomoči delodajalcem, saj bi drugače težje prepričala vodilne v podjetju, da bi me zaposlili. Velikokrat podjetja ne zaposlujejo mladih, temveč ljudi, ki že imajo izkušnje, ker so v preteklosti že bili zaposleni,« je povedala Kaja Hrastar.

V obojestransko korist

Tudi Vladimir Balukčić, direktor podjetja eŠola, meni, da so programi za spodbujanje zaposlovanja tako v korist delodajalcu kot tudi osebam, ki iščejo zaposlitev. Prepričan je, da je subvencija Zavoda najboljši način podpore delodajalcem, da si pridobijo ustrezen kader.

»Zavedati se namreč moramo, da so ljudje tisti, ki ustvarjajo podjetja. Takšna podpora za nas pomeni, da si lahko privoščimo investicijo v izobraževanje novozaposlenih, zato da začnejo delati v dejanskem poslovnem svetu, prav tako pa nam omogoča še hitrejše zaposlovanje mladih. Veseli smo, da nam je s pomočjo razpisov uspelo aktivirati izjemno dober kader. Osvežili so našo ekipo z novimi znanji in s svojimi idejami prispevali k boljšemu poslovanju in k odličnim odnosom z našimi strankami. Vsekakor pozdravljamo idejo subvencioniranja, saj podjetju omogoča nadaljnjo rast in razvoj ter hitrejše zaposlovanje.«

Rast podjetij in poslovanja je zapleten koncept, o katerem v večini podjetij govorijo vsaj med letnim načrtovanjem, a se ga kljub visoki prioriteti mnoga nikakor ne znajo lotiti. Marsikje se zatakne že pri definiranju samega koncepta rasti. Želimo povečati promet podjetja ali dobičkonosnost? Dodano vrednost na zaposlenega? Morda vrednost delnice ali ocenjeno vrednost podjetja?

Že na prvem koraku se soočimo s težavami, ko ugotovimo, da najpreprostejši ukrepi za povečanje ene od omenjenih metrik po definiciji negativno vplivajo na druge. Aktivno povečevanje rasti prometa pogosto vključuje akcijske aktivnosti in popuste, od teh pa redko vidimo kaj dosti dobička. Izplačilo dividend lahko razveseli delničarje, a teh sredstev ne moremo vložiti v razvoj podjetja v naslednjem obdobju.

Do vsakega od navedenih ciljev lahko pridemo po svoji poti, vsem pa je skupna ena značilnost. Na vse pozitivno vpliva rast števila strank. V malih podjetjih in start-upih, kjer je rast števila merilo, po katerem ločujemo uspešne organizacije od bolj ali manj klavrno propadlih, so dejavnost aktivnega pridobivanja novih strank kar poimenovali. V angleščini se imenuje growth hacking in v slovenščini smo ta izraz kar prevzeli.

Pojav growth hackinga v inovativnih malih podjetjih daje lažni občutek, da je tak pristop k poslovanju primeren samo za mala podjetja, velika podjetja in korporacije pa od takšnih inovativnih pristopov ne morejo pričakovati podobnih koristi. Predpostavka je seveda napačna, saj pregled najpogostejših primerov uspešnega growth hackinga hitro pokaže, da ta temelji predvsem na učinkovitem produktnem marketingu in na tehničnem pristopu k trženju. Te aktivnosti so dostopne prav vsakemu podjetju, večja podjetja celo lažje zagotovijo sredstva in znanja, ki jih zahtevajo.

#Financiranjepodjetijkreditiinposojilazasamo #Posojadenarjapodjetjeminposameznikomzzavarov #Posojilolahkoprinasdobitevsirednozaposleni #Posojilaposojadenarjainkreditizapodjetjaz #Kreditiinposojiladenarjazapodjetjaterposame #KREDITSLOVENSKEGAPODJETNIŠKEGASKLADANatisni #Iščetedodatnevirefinanciranjazaglobalnorast #PrednostikratkoročnegafinanciranjaSredstvaso #KratkoročnikreditiPotrebujetefinančnasredstva #posojadenarja #Hitrikreditjekreditkiseodobrinapodlagipo #FinančnosvetovanjeinkreditnoposredovanjeBeta #KreditissubveniconiranoobrestnomeroGorenjska #KreditiizPosojilnegaskladazamalainsrednjev #potrebujemposojilo #POTREBUJEMDENARZAPOSLOVANJEINNABAVOMATERIALA #Kreditidenarposojilazapodjetjadenarzapod #Kreditigotovinaindenarzamalapodjetjapogo #KreditnoposredovanjezapravneosebeFinančnos #bančnikredit

Top nove objave
Vse objave
Arhiv
Išči po ključnih besedah
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page