top of page

Posoja denarja, posojila, krediti, financiranje podjetij mikro in malih

Ogromno zanimanje za financiranje malih in srednjih podjetij ter inovativnih startupov

Na Primorski gospodarski zbornici se je v četrtek, 1. 10., odvil Regionalni dogodek financiranja malih in srednjih podjetij in inovativnih startupov. Da je tematika konference še kako aktualna in zanimiva dokazuje veliko število udeležencev dogodka, regijskih podjetnikov, predstavnikov podpornih inštitucij in nevladnih zavodov.

Uredništvo/PR Regionalni razvojni center Koper

02.10.2015 ob 14:58

O možnostih financiranja podjetniških projektov je spregovorilo veliko število govorcev, med drugim predstavniki državne inštitucij, investitorjev, tehnološkega parka in pospeševalnika, razvojnih agencij, co-working iniciativ ter uspešnih podjetij.

Kot je bilo tekom konference možno izvedeti so za podjetja na voljo številni finančni viri, ki spodbujajo inovativnost, od evropskih instrumentov, državnih in zasebnih sredstev. Evropske programe in še posebej evropski SME inštrument sta predstavila Igor Milek s SPIRIT-a in Devid Palčič iz Robotine, ki je podal izkušnjo iz prve roke.

Dogodek je bil organiziran v okviru projekta SMART INNO- Inteligentna mreža in trajnostni inovacijski grozd za dvig konkurenčnosti malih in srednjih podjetij v Jadranu na področju raziskav, razvoja in inovacij (RRI) - Jadranski čezmejni program IPA 2007-2013.

Predstavniki bank so razkrili na kaj morajo paziti podjetniki, ko se predstavljajo bankam za pridobitev financiranja. Dejan Roljič iz ABC pospeševalnika je orisal vlogo pospeševalnikov pri širitvi start-upov in mladih podjetij. Branko Drobnak, predsednik Kluba poslovnih angelov Slovenije je na zanimiv način približal delovanje poslovnih angelov v Sloveniji, finančni vir, ki je med podjetniki v Sloveniji zagotovo premalo poznan in izkoriščen. Značilnosti delovanja skladov tveganega kapitala je pojasnila Vanja Rangus iz META Ingenium. Kaj lahko naredi zagnana skupina mladih in dobra ideja ter kako poteka množično financiranje so nam predstavili ustvarjalci Kreativnega podjetniškega centra RIIBA.

Organizatorji konference so bili z izvedbo in udeležbo na konferenci zadovoljni in upajo, da bodo informacije prispevale k dvigu inovativnosti in rasti podjetij v Obalno-kraško regiji in širše.

#RevijazauniverzalnoodličnostČlanekseptember #Zauresničitevvečjegaposlapremostitevtrenutni #finančniviri #apovelikostisodivkategorijoMSPbnipo #PosojiladenarjazapodjetjaPosojainkreditiza #FINANČNEDENARNEINKREDITNEREŠITVEZAMALAPODJ #Virifinanciranjapodjetjakreditiposojiladen #FINANČNIVIRIfinanciranjeinkreditiranjeZAPOD #KreditnoposredovanjezapravneosebeFinančnos #bančnikredit #Nakupnekaterihnepremičninjelahkougodnejšisa #SeznambankBankekijimjebiladodeljenajamstv #Kreditidenarposojilazapodjetjadenarzapod #Kreditigotovinaindenarzamalapodjetjapogo #POTREBUJEMDENARZAPOSLOVANJEINNABAVOMATERIALA #KreditiizPosojilnegaskladazamalainsrednjev #potrebujemposojilo #ašapotrebaNašarešitevKratkoročnofinanciranje #FINANCIRANJEOBRATNIHSREDSTEVNatisniVUniCre #KreditissubveniconiranoobrestnomeroGorenjska #Hitrikreditjekreditkiseodobrinapodlagipo #FinančnosvetovanjeinkreditnoposredovanjeBeta

Top nove objave
Vse objave
Arhiv
Išči po ključnih besedah
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page