top of page

POSOJA DENARJA, KREDITI, POSOJILA, FINANČNI VIRI, PODJETNIŠKI FINANČNI VIRI ZA PRAVNE OSEBE IN SAMOS

Kaj lahko storijo podjetniki, ko se podajo v lov za bančnimi krediti?

Banke so poostrile nadzor nad dajanjem kreditov, zato lahko podjetniki ne samo, da se podajajo v manj tvegane projekte, ampak tudi do neke mere prestavijo svoj planiran razvoj v čas, ko bo negotovosti manj.

Banke trenutno nerade financirajo dolgoročne načrte, ker je stanje na trgu preprosto preveč napeto, da bi se dalo napovedati, kaj bo prinesla prihodnost. Raje vidijo kratkoročne projekte, ki zagotavljajo hitre donose ob minimalnem tveganju. Podjetniki se morajo tega zavedati, zato se je potrebno usmeriti na kratkoročne projekte, saj bo dolgoročne težko izpeljati.

V situaciji, ko ima podjetnik že odobren kredit, lahko z banko v veliki meri sodeluje in ji tako nakazuje, da projekt normalno teče in napreduje. Ustvarjanje dobrega poslovnega odnosa v času krize lahko prinese večjo stopnjo zaupanja, ki je lahko temelj za financiranje prihodnjih projektov.

Velik delež lastnega kapitala ima v tem času še večjo prednost, višja stopnja lastnega donosa v projekt pa bo banki nakazala resnost, saj tudi podjetnik s tem izkaže zaupanje v lasten projekt.

Banke morajo v prvi vrsti upoštevati predvsem boniteto stranke, ki pomeni zmožnost odplačevanja plasiranih sredstev. V resnici se večkrat gleda tudi na zavarovanje, ki pa pomeni le sekundarno poplačilo. Največ zavarovanj izhaja iz vrednosti nepremičnin, katerih kvaliteto bodo podjetniki primorani pogosteje spremljati in dokazovati njihovo realno tržno vrednost.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page