top of page

Posojila in krediti za podjetja ter samostojne podjetnike

Kratkoročno financiranje

Kratkoročno financiranje je namenjeno predvsem financiranju tekočega poslovanja, obratnih sredstev in ugodni premostitvi kratkoročnih likvidnostnih težav ter načrtovanju in uravnavanju denarnega toka.

Kredit se črpa v enkratnem znesku ali v več tranšah.

Glavnica se vrača ob zapadlosti ali obročno, pri čemer pa se obresti obračunavajo mesečno.

  • Limit na TRR

  • Okvirni kredit

  • Financiranje obratnih sredstev podjetja

Okvirni kredit je kreditna linija, znotraj katere vam omogočamo poljubno porabo sredstev z dogovorjeno predhodno najavo črpanj in vračanj kadarkoli v celotnem obdobju trajanja kredita. Kredit s konkurenčno obrestno mero je prilagojen vašim željam in potrebam.

Dolgoročno financiranje

Dolgoročno financiranje z ročnostjo, daljšo od enega leta, je namenjeno predvsem financiranju širjenja obsega poslovanja, novih poslovnih idej, razvoju podjetja ter povečevanju njegove konkurenčne prednosti na trgu. Z dolgoročnimi krediti financiramo naložbe v osnovna ali trajna obratna sredstva. Kredit se črpa namensko v enkratnem znesku ali v več tranšah. Glavnica kredita se praviloma odplačuje v anuitetah ali v obrokih, z možnostjo odobritve moratorija, obresti pa se obračunavajo mesečno.

  • Investicijski kredit

Projektno financiranje je oblika dolgoročnega financiranja stanovanjske in poslovne gradnje za trg, financiranje zgraditve energetskih objektov in podobno. pri tem financiranju je vračilo kredita pogojeno z dokončanjem projekta, izpeljanega s pomočjo odobrenega kredita. Zaželena je ustanovitev posebne projektne družbe, ki zagotavlja preglednejšo spremljavo projekta. Poleg financiranja graditve poslovnih in stanovanjskih objektov investitorjem nudimo tudi pomoč pri trženju in prodaji nepremičnin s kreditiranjem kupcev.

Dolgoročni investicijski kredit je namenjen predvsem financiranju osnovnih sredstev (nakupu ali graditvi poslovnih prostorov, nakupu strojev, proizvodnih linij itd.) in širjenja obsega poslovanja oziroma financiranju novih poslovnih idej. S tovrstnim kreditom pri naši banki so omogočena odplačila v daljšem časovnem obdobju, tudi do 15 let, lahko se dogovorimo za odlog začetka odplačevanja glavnice (moratorij). Dolgoročni investicijski kredit je praviloma zavarovan s hipoteko na nepremičninah, kjer mora biti vrednost nepremičnine v ustreznem razmerju z zneskom kredita.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page