top of page

Krediti in posojila za mala podjetja, ki kljub dobremu poslovanju ter ustreznemu zavarovanju, ne dob

Podjetja pozor!

Ali potrebujete svež pritok finančnih virov za nemoteno poslovanje in financiranje svojega dela. Predvsem se to nanaša na financiranje obratnega kapitala, obratnih sredstev, nakp materiala itd. Žal je tako, da danes banke nimajo dovolj posluha za mala podjetja, ki bi morala imeti finančne vire za svoje nemoteno poslovanje, predvsem v prvih nekaj letih svojega poslovanja na trgu.

Ustreznost finančnih virov je ključnega pomena za uspešno rast in razvoj podjetja. Pri tem bi morale biti vloge za pridobitev bančnega kredita uspešno rešene v relativno kratekm roku, kar bi naj pomagalo podjetniku pri njegovem turbolentem poslovanju in financiranju rednega poslovanja. Banke dandanes, zaradi preveč birokratizma, ne uzpolnujejo svojega dela, to se nanaša predvsem za posluh malih podjetij, ki bi nujno potrebovala obratni kapital za nemoteno poslovanje.

Posojila in posoja denarja za redno poslovanje malih podjetij, to je v smislu kreditov, krediti za podjetja v višini od 1.000 do 30.000 eur.

Denar, posojila so predvsem mišljena za financiranje rednega poslovanja mikro in malih podjetij.

Več info lahko pridobite preko kontaktnega obrazca na spletni strani ali preko e-pošte:

posodimdenartakoj@gmail.com

Kredit za financiranje obratnih sredstev

Informativno naročilo

Koristne informacije

GLAVNE PREDNOSTI:

  • s kreditom lahko prosto razpolagate, nakažemo ga na vaš transakcijski račun,

  • kredit lahko koristite v celoti v enkratnem znesku ali več zneskih v določenem časovnem obdobju.

OSNOVNE LASTNOSTI:

  • odplačilna doba kredita je do 3 leta,

  • obrestna mera je odvisna od vaše bonitete, poslovnega sodelovanja z banko, tveganosti posla ter od ponujene oblikezavarovanja,

  • nenamenska poraba kredita,

  • mesečno odplačilo obresti,

  • vračilo kredita je možno v enkratnem znesku(ob zapadlosti), več zneskih do datuma zapadlosti ali v obrokih.

Vse kar morate vedeti o kreditih za financiranje obratnih sredstev

  • Poleg redne dokumentacije potrebujem še dodatno dokumentacijo za koriščenje kredita?

  • Na kakšen način lahko zavarujem kredit?

  • Kakšne so obresti in od česa je odvisna višina obrestne mere?

  • Kaj pomeni večkratno koriščenje in vračilo kredita?

  • Na kakšen način lahko poravnam kreditne obveznosti?

Dolgoročni kredit za podjetja

Za večje naložbe in investicije v razvoj vam nudimo dolgoročni kredit za podjetja. Glavnica kredita se vrača v enakih mesečnih obrokih, ponujamo vam možnost odloga plačila, obresti pa se plačujejo mesečno na osnovi obračuna.

Tako višina kredita kot obrestna mera in ročnost se določijo glede na vašo boniteto, sposobnost odplačevanja in kakovost zavarovanja.

Kratkoročni kredit za podjetja

Za premostitev trenutnih finančnih težav vam Hranilnica LON s svojo ponudbo kreditov pomaga doseči vaše poslovne cilje.Kratkoročni kredit za podjetja je predviden za tekoče poslovanje.

Kredit praviloma vrnete ob njegovi zapadlosti. Pred tem se lahko dogovorite za ponovno odobritev ali podaljšanje roka zapadlosti kredita. Tako višina kredita kot obrestna mera se določita glede na vašo boniteto, sposobnost odplačevanja in kakovost zavarovanja.

Za pridobitev kredita v Hranilnici LON potrebujete naslednjo dokumentacijo:

  • osnovne podatke o podjetju, višini kredita in dobi plačevanja,

  • izpis iz sodnega registra,

  • obvestilo o razvrstitvi po dejavnostih Zavoda RS za statistiko,

  • kopijo kartončka deponiranih podpisov,

  • bilanco stanja in uspeha za zadnji dve poslovni leti,

  • podatke o solventnosti,

  • davčno številko.

Oblike zavarovanja:

  • porok obrtnik,

  • porok drugo podjetje,

  • porok občan,

  • menica z menično izjavo,

  • vrednostni papirji,

  • odstop terjatev,

  • depozit

  • druge oblike zavarovanja.

Ugodni krediti

Zaradi bančnega krča podjetja vse bolj pogosto iščejo alternativne kreditne vire. To poglavje opisuje nekatere izmed njih. Državna pomoč se izkazuje skozi:

  1. odobritev kredita mimo bančnega sistema,

  2. subvencijo obrestne mere in

  3. državnim poroštvom v korist banke v imenu podjetja.

Produkt 1 – P1

Zelo popularen razpis!

Najpopularnejši dolgoročni kreditni vir je t.i. Produkt 1 oziroma krajše P1. Razpisuje ga Slovenski podjetniški sklad, ki odobri subvencijo obrestne mere in državno poroštvo, na način, da je oboje neločljivo povezano. Sam kreditni postopek se izvede pri matični banki. Razpis izide enkrat ali večkrat letno (P1, P1B, P1C...). Cilj Sklada je, da bi bil ta razpis odprt celo leto.

Obvezni del vloge je zavezujoča izjava banke (= pozitiven sklep kreditnega odbora), da podjetju odobri kredit pod pogoji iz razpisa P1. To pomeni, da vlogo podjetja ocenjujeta dve komisiji – najprej kreditni odbor banke, nato komisija Sklada. Zaradi preprečevanja zlorab oba organa ocenjujeta ISTO vlogo.

Kredit omogoča nakup tehnološke opreme oziroma nakup ali obnovo nepremičnine do vrednosti 1,5 mio EUR ALIobratna sredstva v višini 100-200 tisoč EUR (po načelu ali prvo ali drugo, ne pa oboje). V prvem primeru je ročnost kredita do 10 let, v drugem do tri leta. V obeh primerih obrestna mera znaša EURIBOR + 1,95%.

Zelo je pomembno, da se podjetje na razpis pravočasno pripravi, saj banka za pozitivni sklep kreditnega odbora potrebuje vsaj tri tedne. Razpis je objavljen praviloma en mesec pred prvim rokom za oddajo vloge.

Krediti SID banke

SID – Slovenska izvozna in razvojna banka že vrsto let razpisuje predvsem dolgoročna posojila. V preteklosti je SID banka komercialnim bankam omogočala, da so uporabljale sredstva SID banke za dolgoročne komercialne kredite komitentom, vendar ne za vse namene.

V zadnjem času lahko podjetja za kredit kandidirajo neposredno na SID banki. Čeprav ima SID banka na voljo visoka razpisna sredstva, banka posoja zgolj (1.) nizko zadolženim podjetjem (2.) s sposobnostjo za prvovrstno zavarovanje kreditov v razmerju 1 : 1,5. To v praksi pomeni, da so ti krediti za večino podjetij nedosegljivi.

Produkt P1 TIP – P1 TIP

Po vsebini je Produkt 1 TIP oz. P1 TIP zelo podoben Produktu 1 (P1), namenjen pa je pretežno tehnološkim projektom. Razpis razpisuje Slovenski podjetniški sklad, povpraševanje po tovrstnih kreditih je nižje.

Produkt 7 – P7

Za hitre potrebe po razmeroma nizkih likvidnih sredstvih služi Produkt 7 oz. P7. Razpisuje ga Slovenski podjetniški sklad, običajno v januarju. Podjetje lahko pridobi 5 - 25 tisoč EUR posojila, z obrestno mero 3,5% in ročnostjo 12 – 60 mesecev. Razpoložljiva sredstva hitro poidejo. Največja prednost tega posojila je dejstvo, da ne bremeni bančnega limita podjetja.

EIB – Evropska investicijska banka

Evropska investicijska banka (EIB) komercialnim bankam zagotavlja dolgoročne vire sredstev, katerih komercialnim bankam primanjkuje. Banke lahko (v določenih primerih) komercialne kredite, ki jih odobrijo podjetjem, financirajo s sredstvi EIB. Komitent včasih niti ni seznanjen z dejstvom, da je odobreni kredit financiran iz virov EIB.

Drugi kreditni viri

V nekaterih specifičnih primerih je investicijske projekte mogoče financirati tudi iz drugih virov. Financiranje je lahko neposredno ali posredno – preko komercialnih bank. Ti viri so predvsem Eko Sklad, ECB…

#Posojilaposojadenarjakreditifinančniviri #Posojilaposojadenarposojadenarjafinančni #BankeinhranilnicevSlovenijiBANKEAbankaVipa #ObveznostidodobaviteljevPlačiloobveznostizz #DomovFinanciranjepodjetijPomenfinanciranjaSim #Zavsekinedobitekreditaaliposojilanabanki #posojadenarja #Posojilakreditifinančniviridenarzapravne #POSOJADENARJAKREDITIZAPRAVNEINREDNOZAPOSLE #KratkoročnikreditKratkoročnikreditjekreditz #KratkoročnikreditiDolgoročnikreditiPosebnapon #Posojilaposojadenarjainkreditiposojilazap #POSOJADENARJAKREDITIPOSOJILAFINANČNIVIRI #Večinfoprekokontaktnegaobrazcaaliprekoelekt #FinanciranjeSIDbankanudirazličnefinančnestor #Posojadenarjaposojilafinančniviriposojah #Slovenskebankeinkreditiranjeozpridobivanjek #kreditizapodjetja #Zaželenasopredvsempodjetjakikljubdobremupo #PREDNOSTIMOŽNOSTIZBIREOBRESTNEMEREFIKSNEAL #Kreditiinposojilazamikromalapodjetjapogoj #denar #KajjelastniozlastniškikapitalKakšnesopre #KREDITIRANJEKREDITIINPOSOJADENARJAZAPRAVNE #Bankabančnikreditposojiloposojadenarjapo #Posojadenarja

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page