top of page

Kreditiranje podjetij

Viri financiranja podjetij v letu 2013 in 2014

1 / 4

Ugotavljamo, da mala in srednje velika podjetja niso pripravljena na vstop investitorja in imajo tudi utežen dostop do primernih virov financiranja. Za zagotovitev dostopa inovativnih podjetniških projektov do inovativnih in primernih virov financiranja je Tehnološki park Ljubljana pristopil k izvajanju evropskega projekta PROFIS - Promotion of Financing Innovation in South-East Europe, ki ga sofinancira transnacionalni program Jugovzhodna Evropa. Projektni partnerji, v katerem poleg Tehnološkega parka Ljubljana sodeluje osem projektnih partnerjev iz devetih držav, si bodo prizadevali za:

  • razvoj novih zmogljivosti in novih storitev za podporo malim in srednje velikim podjetjem za dostop do primernih virov financiranja,

  • vzpostavitev transnacionalne mreže in platforme ponudnikov inovacijskih storitev,

  • pripravo priporočil za regionalni gospodarski razvoj z opredelitvijo izzivov in rešitve za inovacijske ukrepe,

  • dvig prepoznavnosti in privlačnosti regije za investitorje,

  • dostop do novih finančnih virov za inovativne projekte v Jugovzhodni Evropi.

V okviru tega projekta smo skupaj z DATA d.o.o. na 6. Dnevih podjetništva organizirali okroglo mizo na temo financiranja podjetniških projektov v letih 2013 in 2014. Na okrogli mizi smo gostili:

  • mag. Majo Tomanič Vidovič, direktorico Slovenskega podjetniškega sklada,

  • Velislava Žvipelja, direktorja Slovenskega regionalnega razvojnega sklada,

  • Jasno Ravnikar, iz oddelka za podjetja SID banke,

  • dr. Aleša Miheliča, iz Direktorata za podjetništvo, konkurenčnost in tehnologijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo,

  • Uroša Čadeža, iz Xvida d.o.o. za predstavitev Kickstarterja.

Viri financiranja podjetja

  • velikost pisave

  • Natisnite

  • Email

Satrt:up šola v Brežicah - pridi in začni svoj biznis!

V sklopu Start:up šole nudimo vsem, ki želijo začete na samostojno poklicno pot, znanje vrhunskih strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana.

Izobraževanje je prvenstveno namenjeno vsem, ki imate idejo, in jo želite razviti do te mere, da boste lahko odprli svoje podjetje in začeli svojo samostojno pot. Prijavite pa se lahko tudi brez podjetniške ideje in si želite pridobiri podjetniška znanja.

K udeležbi vabimo dijake, študente, zaposlene, nezaposlene, vse, ki ji tematika zanima.

Udeleženci se morajo udeležiti vseh delavnic, saj so delavnice tematsko povezane - vsako srečanje je nadaljevanje prejšnjega. Udeleženci bodo na vsakem srečanju delali na svoji ideji, prav tako v času med srečanji, ko jim bodo za pomoč na voljo tudi mentorji Tehnološkega parka Ljubljana.

Vsebina delavnice: Viri financiranja podjetja

- Finančna konstrukcija podjetja - Osnove virov financiranja - Nepovratna sredstva (osnove) - Dolžniško financiranje

- Koncept dolžniškega financiranja - Prednosti in slabosti - Vrste dolžniških virov

- Lastniško financiranje

- Koncept lastniškega financiranja - Prednosti in slabosti - Vrste lastniških virov financiranja - Največji miti o investitorjih tveganega kapitala - Način do lastniških virov financiranja

Udeleženci bodo na izobraževanju pridobili:

- podroben pregled posamezne podjetniške tematike - sodoben teoretični okvir - praktično in aplikativno znanje - znanje za pripravo poslovnega načrta - pomoč strokovnjakov in usmeritve pri pripravi posameznih delov poslovnega načrta - primere dobrih praks

Praktično delo: Priprava strategije pridobivanja virov in zaprtje finančne konstrukcije

Predavatelji Tehnološkega parka Ljubljana:

- mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja, strokovnjakinja za finančno poslovanje, sodelovala kot investicijska managerka v skladu tveganega kapita Horizonte Venture Management ter bila namestnica direktorja v Smart Start Inkubatorju. - Vera Nunić, vodja oddelka za krepitev podjetništva v Tehnološkem parku Ljubljana, nudi svetovanja bodočim podjetnikom za področje podjetništva, razvoj poslovne ideje, osnove poslovnega načrtovanja itd.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page