top of page

IŠČETE POSOJILO ALI KREDIT? POSOJA DENARJA, FINANCIRANJE IN KREDITIRANJE PODJETIJ TER POSAMEZNIKOV,

Kako do denarja za ustanovitev, razvoj in rast podjetja?

Podjetnike, potencialne podjetnike, inovatorje in podjetne študente ter dijake vabimo na delavnico Kako do denarja za ustanovitev, razvoj in rast podjetja?, ki se bo odvijala v Primorskem tehnološkem parku v okviru Dneva odprtih vrat in 2. Evropskega tedna podjetništva.

Brezplačna delavnica bo v sredo, 26. maja 2010. Prične se ob 14.00 uri, vodili pa jo bodo strokovnjaki s področij:

- poslovnih financ,

- pridobivanja nepovratnih virov financiranja,

- kreditiranja podjetij,

- financiranja podjetij z lastniškimi viri ter

- upravljanja s tveganim kapitalom.

Program delavnice.

V okviru dneva odprtih vrat Primorskega tehnološkega parka in Evropskega tedna podjetništva, bodo ta dan v avli tehnološkega parka tudi stojnice podjetijter info točka Primorskega tehnološkega parka, na kateri bomo predstavili tehnološki park, naše dejavnosti in člani, odgovarjali na konkretna vprašanja o postopku včlanitve v park in koristih članstva, nudili splošne informacije v zvezi z ustanovitvijo, zagonom, razvojem in financiranjem podjetja, obveščali o aktualnih javnih razpisih ter nudili informativna gradiva.

NAJTEŽJA SOOČENJA S HITRO RASTJO PODJETJA

urednistvo 14/03/2016No comments

Po besedah izkušenih podjetnikov je najtežji del pri hitri rasti podjetja poiskati prave ljudi. Obseg dela se lahko kaj hitro spremeni in že je potreba po novem kadru. Skušajte poiskati zaposlene, katerih izkušnje in znanje vam lahko koristijo. Dobro razmislite, ali je oseba primerna za nalogo, zaradi katere jo zaposlujete, hkrati pa bodite tudi potrpežljivi. Morda vam na začetku ne bo hitro prineslo rezultatov, vendar se je potrebno zavedati, da je podjetništvo proces, ki lahko traja tudi nekaj let preden “vzleti”. Torej, če povzamemo, biti morate pripravljeni zavračanja. Na dolgi rok se vam bo bolje izšlo, če boste premišljeno rekli “da”.

Vsak podjetnik pa mora imeti tudi ustrezno disciplino in biti organiziran. Vendar požrtvovalnost in zanos nista ključna za uspeh. Nujno je potrebno, da si izdelate urnik v katerem pa predvidite tudi čas zase. Včasih je potrebno, da lahko stvari za kratek čas malo odložite, se posvetite samem sebi. S tem si boste napolnili baterije za naslednje izzive. V kolikor pa podjetje vodi več ljudi, potem se je potrebno zedinit glede zaposlovanja. Nekateri lahko brez težav delajo pod pritiski, so oblegani in podobno, med tem, ko drugi ravno nasprotno. Lahko se zgodi, da boste mnenja, da je potrebno nekoga dodatno zaposliti vaš sodelavec pa bo ravno nasprotnega mnenja. Kako se boste odločili, je lahko ključno za nadaljnjo pot podjetja. Po vsej verjetnosti tudi nočete, da bi nekoga zaposlili in mu s tem dali kakršno koli upanje, nato čez nekaj časa, zaradi zmanjšanega obsega dela, pa odpustili.

Posted in PodjetništvoTagged rast podjetja, zaposlovanje

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page