top of page

POSOJILA, KREDITI, KREDITIRANJE, FINANČNI VIRI, POSOJA DENARJA PODJETJEM IN POSAMEZNIKOM

Financiranje visokotehnoloških podjetij s potencialom hitre rasti

11.10.2007No Comments

Od ideje do izhoda!

Management Group vas vabi na navdušujoče predavanje o podjetništvu, virih financiranja ter na predstavitev kluba Poslovni angeli Slovenije in sklada Poteza Innovation and Growth Fund, ki bo potekalo v sredo, 17. oktobra ob 18:30 v Lila dvorani na Ekonomski fakulteti.

O dogodku

Vsak podjetnik mora za uspešno poslovanje poleg dobre ideje in ciljno usmerjenega tima zagotoviti tudi finančna sredstva za rast in razvoj podjetja. Pri tem so podjetniku na voljo tako dolžniški kot tudi lastniški viri financiranja. Vendar pa so za podjetja v začetnih fazah rasti z velikim potencialom veliko bolj primerni lastniški viri, kot dolžniški, poleg tega je slednje tudi v začetnih fazah skoraj nemogoče pridobiti. Viri lastniškega financiranja so 4F, poslovni angeli in skladi tveganega kapitala.

Pred kratkim je bil ustanovljen prvi formalni klub poslovnih angelov v Sloveniji, ki združuje uspešne slovenske poslovneže, ki so pripravljeni investirati v podjetja v semenskih in »start-up« fazah rasti v višini od 50.000 € do 300.000 €. Klub tesno sodeluje tudi s skladom tveganega kapitala Poteza Innovation and Growth Fund, ki financira podjetja v nekoliko kasnejših fazah in sicer za namene hitre rasti podjetja, naložbe v podjetja pa znašajo v višini od 500.000 € do 3 mio €.

Kako financirati ustanovitev in rast start-upa?

PRIKAZ VSEBINE POLOGA Če ste registrirani uporabnik BTPS, lahko dodajate komentarje ali zaprosite za povezavo z avtorjem, ki vam lahko dovoli tudi ogled celotne vsebine pologa. Opozorilo: Vsebine spletnega portala www.BTPS.si so zaščitene z avtorskimi pravicami Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS), javne agencije SPIRIT Slovenija (SPIRIT) in komitentov BTPS. Vse pravice pridržane. Informacij s spletne strani (besedila, slike, zvoki...) ni dovoljeno reproducirati, prenašati, razširjati ali shranjevati brez predhodnega pisnega dovoljenja BTPS ali SPIRIT. Nekateri deli spletne strani so opremljeni s slikami, ki so prav tako zaščitene z avtorskimi pravicami njihovih lastnikov.

Kako financirati ustanovitev in rast start-upa?

Avtor btps2

datum

8. april 2014

tip

Energija

Ponujam

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani Mladi podjetnik organizira brezplačni dogodek,namenjen vsem bodočim ter mladim podjetjem. Tematika bo več kot zanimiva -kako financirati ustanovitev ter rast startupa.

S tokratnim dogodkom bodo posegli na področje pridobivanja kapitala za vzpostavitev in rast mladega oziroma startup podjetja. Slišali boste informacije in rešitve iz prve roke, s strani strokovnjakov in podjetnikov samih.

Dnevni red dogodka (24. april ob 17.00, EF v Ljubljani):

17:00: Pozdrav organizatorja in predstavnika glavnega sponzorja

17:08: Kako vam lahko na poti pomaga Zavod mladi podjetnik?

Informacije na portalu, brezplačna podjetniška izobraževanja, poglobljene delavnice v obliki MP šole, svetovanja, podjetniški forum, MP coworking in virtualna pisarna, MP računovodstvo - to so le nekatere storitve, ki jih nudimo mladim podjetjem.

17:10: Kateri viri financiranja so na voljo?

Začeli bomo z osnovami: Kateri viri financiranja so na voljo? Kateri so startupom najbolj dostopni? Kaj so njihove prednosti in kaj slabosti? Kateri so primeri podjetij, ki so uspešno izkoristili katerega izmed virov sredstev?

17:40: Kako prepričati investitorja tveganega kapitala?

Tvegani kapital, angelski kapital ter kapital skladov tveganega kapitala predstavljajo pogost vir financiranja rasti podjetja ob širitvi na tuje trge. V Sloveniji je pred nekaj leti denar v sklade tveganega kapitala vložila tudi država. Gre za kar 35 milijonov evrov, ki morajo biti porabljeni do leta 2015. Kako prepričati investitorja nam bo razkril Matej Zalar iz podjetja Visionect, ki je tudi sam prejelo investicijo.

18:10: Množično financiranje - primer Kickstarterja in Chipolo

Kickstarter je spletna platforma, ki podjetjem z inovativnimi projekti omogoča zbiranje sredstev s strani končnih kupcev, ki v podjetje in njihove produkte/strotive verjamejo. Gre za podporo projektov v začetni fazi, ko se še razvijajo ter ustvarjalci nujno potrebujejo sredstva za zagon. Na tej platformi se je uspešno predstavilo tudi nekaj slovenskih podjetij, eno izmed njih je ustvarilo produkt Chipolo. Uspešno in nadvse zanimivo zgodbo tega slovenskega startupa nam bo predstavil Tadej Jevševar iz podjetja Nollie Apps.

18:40: Kateri razpisi so zanimivi za mlada podjetja?

Pristojna ministrstva vsako leto objavijo za več 100 milijonov evrov razpisnih sredstev. Pomemben del teh razpisov je namenjen vzpodbujanju podjetništva, torej lahko za sredstva kandidirajo podjetja, za mnoga med njimi tudi mlada podjetja. To je odlična priložnost za startupe, da pridejo do zagonskih sredstev za razvoj svojih produktov. Andrej Kure iz podjetja Vinibis bo predstavil možnosti pridobivanja razpisov za mlada podjetja s poudarkom na aktualnem razpisu P2, ki se pojavi vsako leto in je najbolj primeren razpis za razvijanje tehnoloških produktov za mlada podjetja.

19:20: Kako do kredita?

Padec bonitetnih ocen, reševanje zgrešenih finančnih naložb, nevračanje kreditov ter pomanjkanje denarja na splošno, to je le nekaj razlogov, zakaj je danes bistveno težje priti do kredita kot pred krizo. Če ste mlado podjetje brez zagotovljenih prihodkov oziroma te le predvidevate v vašem poslovnem načrtu, je naloga še toliko težja. Predstavnik banke bo govoril o možnostih mladega podjetja za pridobitev kredita.

19:50: Zaključek ter pogostitev

Obvezne so prijave!

#FINANCIRANJEPODJETJAPrifinanciranjupodjetjava #KreditzafinanciranjeosnovnihsredstevKreditje #Posojilaposojadenarjakreditifinančniviri #1893777000013dooArkovaulica135280Idrija #KratkoročnikreditiDolgoročnikreditiPosebnapon #gotovina #Posojadenarjapravnimosebaminsamostojnimpodje #PREDNOSTIMOŽNOSTIZBIREOBRESTNEMEREFIKSNEAL #Subvencijezazagoninovativnihpodjetij #Imaterednoindobroposlovanjeterustreznozavar #FinannaustanovaImeposojilainpovezavadoopis #UGODNIKREDITIZAPODJETJAEmailGarancijesklada #Posojadenarjakreditifinančniviriposojila #FINANČNIVIRINAMENJENIZARASTINRAZVOJPODJETJA #Kreditizafinanciranjeobratnihsredstev #Finančnivirizaslovenskamikroinmalapodjetja #Posojadenarjaposojilakreditizapravneinfiz #AbankaBankaKoperDeželnaBankaGorenjskabanka #FINANCIRANJEINKREDITIRANJEPODJETJAPOSOJADENA #POSOJILADENARJAZAPRAVNEOSEBEINPODJETJAPLAČ #KREDITIINKREDITIRANJETERPOSOJILAZAMIKROINM #NLBbanka #ALIBANKEUPRAVLJAJOSVOJEPOSLANSTVOPOSOJILAK

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page