top of page

Iščete posojilo? Ne dobite kredita na banki? Želite nemoteno poslovati? Krediti in posojila za podje

Naziv produkta: SK200 2016 – Semenski kapital – Lastniški vstop za rast inovativnih podjetij v višini 200.000 EUR

Razpis odprt do:

petek, 7. oktober 2016

Predmet javnega razpisa: Predmet produkta je semenski kapital – lastniški vložek Sklada za hitro rastoča inovativna podjetja v njihovih začetnih fazah razvoja.

Namen produkta je: – spodbujanje nastajanja novih inovativnih podjetij in njihova nadaljnja rast. S kapitalsko podporo želi Sklad omogočiti podjetjem hitrejšo rast, hitrejše uvajanje novih tehnoloških dosežkov ter prodor na globalne trge; – nadaljevanje finančne podpore Sklada po življenjski krivulji podjetja – 2. razvojna faza namenjena širitvi in rasti na trgu in nadaljevanje financiranja razvojnih aktivnosti; – povezovanje obstoječe infrastrukture v RS v obliki podjetniških in univerzitetnih inkubatorjev, tehnoloških parkov in drugih organizacijskih oblik pospeševanja podjetništva ter izobraževalnih institucij, ki izvajajo specializirane programe za razvoj in pospeševanje razvoja podjetij in programe mentorstva tem podjetjem v enoten slovenski podjetniški ekosistem; – spodbuditi vlaganje zasebnih investitorjev (poslovnih angelov, skladov tveganega kapitala …) v semensko fazo razvoja podjetja. Sklad pogojuje naložbo semenskega kapitala z obvezno soudeležbo zasebnega kapitala.

Ciljna skupina oz. potencialni upravičenci:

Na razpis se lahko prijavijo mikro in mala podjetja, ki: – imajo vsaj 1 zaposlenega družbenika in manj kakor 50 zaposlenih in imajo letni promet in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 10 milijonov EUR in – so organizirana kot gospodarske družbe v obliki družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), – so mlajša od petih let (od datuma registracije do oddaje vloge), – ne kotirajo na borzi, – še niso delila dobička, – niso nastala z združitvijo, – imajo sedež, poslovno enoto ali podružnico v Republiki Sloveniji.

Podatkovni podlagi za preveritev letnega prometa in/ali bilančne vsote sta: – za podjetja ustanovljena pred letom 2016: – bilanca stanja na dan 31. 12. 2015 in na dan 31. 12. 2014 ter – izkaz poslovnega izida za leto 2015 in 2014, – za podjetja, ustanovljena v letu 2016 velja, da se zanje upoštevajo podatki na podlagi bilance stanja in izkaza poslovnega izida od dneva ustanovitve do zadnjega dne preteklega meseca, glede na mesec oddaje vloge na Sklad.

Razpisnik: Slovenski podjetniški sklad

Razpisana sredstva: Višina sredstev, ki so na razpolago za javni razpis: višina razpoložljivih sredstev za ciljno skupino SK200 po tem razpisu v letu 2016 znaša največ do 1.000.000 EUR. Višina investicije za posamezno podjetje iz ciljne skupine SK200 je 200.000 EUR.

Rok: Rok za predložitev vlog na Sklad v letu 2016 je do vključno 25. 5. 2016 za prvo odpiranje. Razpis bo odprt do porabe sredstev oziroma do drugega roka za prijavo v letu 2016, ki bo 7. 10. 2016 (po izvedbi drugega kroga pred-selekcije, ki bo v mesecu septembru 2016).

Več o javnem razpisu

,

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page