top of page

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja. Posojila in posoja denarja

Mikrokrediti za mikro in mala podjetja

PROGRAM MLADI Mikrokrediti za podjetja mlajša od 5 let

PROGRAM MSP5+ Mikrokrediti za podjetja starejša od 5 let

MIKROKREDIT predstavlja neposredni kredit Sklada po ugodni pogodbeni obrestni meri. Mikrokredite lahko koristijo MLADA in MSP5+ podjetja oz. specifične ciljne skupine podjetij, ki v Sloveniji predstavljajo določeno tržno vrzel (npr. podjetja, ki imajo sedež podjetja ali obrata oz. opravljajo dejavnost na določenem problemskem območju; podjetja opredeljena po sektorjih oz. dejavnostih, fazi razvoja,...) omogočen lažji dostop do ugodnih virov financiranja za financiranje rasti in razvoja podjetij, investicij in tekočega poslovanja v četrti razvojni fazi. Cilj je omogočiti dostop MLADIM in MSP5+ podjetjem do virov financiranja po ugodnih pogojih financiranja, ki se kažejo v nižji obrestni meri, nižjih zavarovalnih zahtevah, ročnosti kredita ter možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kredita ter omejitvijo izvajanja prekomernih postopkov odobritve kredita (enostavnejši in hitrejši postopek pridobitve kredita).

Mikrokrediti za MSP5+ podjetja

  1. Mikrokrediti za mikro in mala podjetja (P7)

  2. Mikrokrediti za podjetja s statusom socialnega podjetja (P7 sop)

MIKROKREDITI predstavljajo neposredne kredite Sklada po ugodni pogodbeni obrestni meri. Mikrokredite lahko koristijo MSP5+ podjetja oz. specifične ciljne skupine podjetij, ki v Sloveniji predstavljajo določeno tržno vrzel (npr. podjetja, ki imajo sedež podjetja ali obrata oz. opravljajo dejavnost na določenem problemskem območju; podjetja opredeljena po sektorjih oz. dejavnostih, fazi razvoja,...). S tovrstno obliko financiranja je podjetjem v četrti razvojni fazi omogočen dostop do ugodnih virov financiranja za financiranje rasti, razvoja, investicij in tekočega poslovanja. Cilj je omogočiti dostop do virov financiranja po ugodnih pogojih financiranja, ki se kažejo v nižji obrestni meri, nižjih zavarovalnih zahtevah, ročnosti kredita ter možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kredita ter omejitvijo izvajanja prekomernih postopkov odobritve kredita (enostavnejši in hitrejši postopek pridobitve kredita).

Neposredni krediti za podjetja s statusom socialnega podjetja (P7 sop)

  • Opis produkta

  • Razpis

  • Najpogostejša vprašanja

  1. Oznaka produkta P7 sop/Mikrokrediti za podjetja s statusom socialnega podjetja

  2. Kratek opis produkta Produkt predstavlja:

  • ugodni neposredni kredit SPS-a po ugodni pogodbeni obrestni meri

  1. Namen produkta Neposredno zagotavljanje ugodnih virov financiranja mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP) s statusom socialnega podjetja za nemoteno poslovanje in krepitev podjetniške akstivnosti. Namen produkta je socialna aktivacija oseb, ki jih pojmujemo kot ranljive ali depreviligirane skupine na trgu dela oziroma družbe.

  2. Končni prejemniki

  • mikro, mala in srednje velika podjetja s statusom socialnega podjetja v skladu z 8. členom Zakona o socialnem podjetništvu

  1. Ugodnosti za končne prejemnike Neposredni krediti SPS-a so za prejemnike ugodnejši zaradi:

  • nižje obrestne mere (od 2 % do 5 %)

  • nižje zavarovalne zahteve,

  • ročnosti kredita do 5 let,

  • možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kreditov do 6 mesecev,

  • stroški kredita se ne zaračunavajo...

  1. Upravičeni stroški Upravičeni stroški so:

  • stroški oseb, zaposlenih na projektu (stroški plač in druga povračila strošov dela za osebe, zaposlene na projektu)

  • stroški storitev (stroški organizacije in izvedbe dogodkov, seminarjev ter delavnic ter drugih zunanjh storitev, neposredno vezanih na projekt

  • stroški opreme (stroški nakupa strojev, opreme in pohištva, ki ne smejo presegati 15 % celotnih upravičenih stroškov)

  • stroški amortizacije

Podrobneje so upravičeni stroški definirani na ravni posameznega razpisa.

  1. Merila za ocenjevanje prijavljenih projektov Vse formalno popolne vloge, ki izpolnjujejo pogoje za kandidiranje in so skladne z namenom javnega razpisa, oceni komisija za dodelitev sredstev na osnovi kvalitativne in/ali kvantitativne ocene. Na podlagi te ocene vloga pridobi pozitivno oziroma negativno mnenje. Komisija za dodelitev sredstev poda predlog Upravi SPS-a v odločanje za vse formalno popolne in pravno formalne ustrezne vloge, s pridobljenim pozitivnim kot tudi negativnim mnenjem. Uprava SPS-a sprejme končno odločitev s sklepom o odobritivi oziroma sklepom o nedobritvi vloge. Natančno razdelana merila s točkovnikom so sestavni del razpisne dokumentacije.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page