top of page

FINANCIRANJE, KREDITI IN POSOJILA ZA SAMOSTOJNE PODJETNIKE, PODJETJA, KI NE DOBIJO NA BANKI KREDITA

Finančne spodbude za start:upe

Start-up podjetja (mlajša od 5 let) imajo zaradi specifike razvoja in brez zgodovine poslovanja težave pri pridobivanju potrebnih finančnih sredstev na trgu. V okviru Slovenskega podjetniškega sklada se ponuja začetna finančna podpora podjetniškim idejam in/ali že ustanovljenim mladim podjetjem, ki imajo zagotovljen trg in izkazujejo potencial povečanja dodane vrednosti na zaposlenega. Še posebej so ugodne spodbude namenjene podjetjem z visokim deležem lastnega znanja, inovativnosti in potencialom ustvarjanja produktov ali storitev z visoko dodano vrednostjo. Ustrezna in razvojnemu ciklu primerna finančna podpora je nujno potrebna za hitrejši in intenzivnejši razvoj poslovnih idej oz. projektov.

Razpoložljive spodbude:

ZAGONSKE SPODBUDE mladim podjetjem (startu up podjem - mlajšim od 12 mesecev) v prvi razvojni fazi, ko so podjetja šele na začetku svoje poti in imajo pozitivni gospodarski pomen, ter so skladno z analizo tržnih vrzeli ocenjene kot izredno ranljive skupine na trgu, zato je njihov obstoj ogrožen. Namen produkta je spodbujanje ustanovitve in zagona nastajajočih podjetij, ter razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme, ki imajo pozitivni gospodarski in družbeni pomen.

Spodbude za zagon inovativnih podjetij (P2)

Spodbude za zagon podjetij v problemskih regijah (P2R)

SEMENSKI KAPITAL je namenjen mladim podjetjem (mlajšim od 5 let) v drugi razvojni fazi za vstop le-teh na trg. Produkt deluje na način, da holdinški sklad (SPS) sam in/ali skupaj z zasebnimi investitorji neposredno so investira v obliki konvertibilnega posojila ali neposrednega lastniškega vložka v mlado visokotehnološko podjetje. Financiranje v obliki semenskega kapitala se osredotoča na podporo zgolj tistih mladih podjetij, ki izkazujejo potencial rasti, razvoj novih produktov, vstopa na tuje trge ali povečanje števila zaposlenih v podjetju. Ta podjetja so v tej razvojni fazi še posebej ranljiva ter za uspešen začetek poslovanja nujno potrebujejo ustrezna finančna sredstva in strokovno pomoč pri izvajanju svojih poslovnih procesov. Instrument ima tudi namen spodbuditi privatni kapital (poslovni angeli, privatni investitorji,...) za tovrstne oblike vlaganja, spodbuditi mreženje deležnikov ter sinergijsko sodelovanje s start - up ekosistemom po vzoru dobrih tujih praks.

Konvertibilno posojilo za zagon inovativnih podjetij (SK75)

Lastniški vstop za rast inovativnih podjetij (SK200)

MIKROKREDITI predstavljajo neposredne kredite po ugodni pogodbeni obrestni meri. Mikrokredite lahko koristijo mlada podjetja oz. specifične ciljne skupine podjetij, ki v Sloveniji predstavljajo določeno tržno vrzel (npr. podjetja, ki imajo sedež podjetja ali obrata oz. opravljajo dejavnost na določenem problemskem območju; podjetja opredeljena po sektorjih oz. dejavnostih, fazi razvoja,...). S tovrstno obliko financiranja je podjetjem v četrti razvojni fazi omogočen dostop do ugodnih virov financiranja za financiranje rasti, razvoja, investicij in tekočega poslovanja. Cilj je omogočiti dostop do virov financiranja po ugodnih pogojih financiranja, ki se kažejo v nižji obrestni meri, nižjih zavarovalnih zahtevah, ročnosti kredita ter možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kredita ter omejitvijo izvajanja prekomernih postopkov odobritve kredita (enostavnejši in hitrejši postopek pridobitve kredita).

Neposredni krediti za mikro in mala podjetja (P7)

Neposredni krediti za podjetja s statusom socialnega podjetja (P7 sop)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page