top of page

Posojila in krediti za podjetja, ki ne dobijo financiranja ali denarja na banki

Naše poslanstvo je prepoznavati investicijske priložnosti in jih z našim načinom upravljanja, motiviranimi zaposlenimi in jasno zastavljenimi cilji spremeniti v dolgoročno uspešne projekte.

MSIN je strokovnjak za vlaganja v proizvodna podjetja.

Trenutno vlagamo v naslednje industrije:

  1. tiskarska in pakirna industrija;

  2. varno tiskanje in proizvodnja registrskih tablic;

  3. industrija proizvodnje tesnil;

  4. mikroelektronika (prenapetostna zaščita);

  5. kovinska gradbena industrija;

  6. proizvodnja pleskarske opreme;

  7. pridobivanje rudnin in kamnin.

Internacionalizacija in tuje neposredne investicije

Na Sektorju za spodbujanje internacionalizacije (INT) in tujih neposrednih investicij (TNI) izvajamo vrsto komplementarnih programov za slovenska podjetja v vseh fazah mednarodnega poslovanja, s katerimi omogočamo učinkovito širjenje njihovega poslovanja v tujino. S številnimi brezplačnimi storitvami za slovenske potencialne in obstoječe izvoznike prispevamok povečanju internacionalizacije slovenskih podjetij,kvečji geografski razpršitvi slovenskega izvoza in zagotavljamo boljše pogoje za nastop slovenskih podjetij v mednarodnem okviru. Hkrati se osredotočamo tudi na aktivnosti, povezane z intenzivnim trženjem in promocijo Slovenije kot lokacije za tuje neposredne investicije. S paleto različnih storitev prispevamo k povečanju tujih neposrednih investicij v Sloveniji in zagotavljanju novih TNI, ki bodo prispevale k ustvarjanju višje dodane vrednosti v določeni dejavnosti.

Storitve za slovenske izvoznike

Na SPIRIT Slovenija slovenskim podjetjem s svojimi brezplačnimi storitvami omogočamo učinkovito širjenje poslovanja v tujino. Paleta storitev obsega:

  • osrednji slovenski portal za izvoznike, Izvozno okno, na katerem so podrobni zunanje-trgovinski podatki o 53 državah in vseh storitvah SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike;

  • izvozno svetovanje podjetjem;

  • izobraževanje in usposabljanje za mednarodno poslovanje;

  • sofinanciranje tržnih raziskav na novih tujih trgih.

  • z organizacijo in sofinanciranjem skupinskih in individualnih nastopov slovenskih podjetij na sejmih v tujini ter vhodnimi in izhodnimi gospodarskimi delegacijami omogočamo predstavitev podjetij na tujih trgih in navezavo stikov s tujimi poslovnimi partnerji.

  • S sodelovanjem s slovenskimi poslovnimi klubi v tujini omogočamo prenos znanj in izkušenj podjetij na tujih trgih - članov klubov - na slovenska podjetja.

  • o izvoznih poslovnih priložnostih, obvestilih o mednarodnem trgovanju, sejmih, javnih razpisih, …, vas obveščamo prekoelektronskih novic

  • slovenski izvoz spodbujamo tudi preko promocije ponudbenih možnosti slovenskega gospodarstva, zagotavljanja storitev za tuje kupce slovenskih izdelkov/storitev preko spletnega portala SloveniaPartner in posodabljanja baze slovenskih izvoznikovSloExport.

Storitve za tuje investitorje

Pri privabljanju tujih neposrednih investicij izvajamo vrsto aktivnosti, povezanih z intenzivnim trženjem Slovenije kot lokacije za TNI ter privabljanjem dejavnosti z višjo dodano vrednostjo.

Naše delo zajema:

  • izvajanje tržno-komunikacijskih aktivnosti (promocija poslovnega in investicijskega okolja Slovenije, izvajanje sektorskih investicijskih seminarjev in konferenc, predstavitve na specializiranih sejmih v tujini, neposredno trženje oziroma identificiranje potencialnih tujih investitorjev itd.)

  • zagotavljanje kakovostne informacijske, svetovalne in druge storitve za tuje investitorje, tako osebno kot preko spletnega portala za tuje investitorje www.InvestSlovenia.org,

  • organizacija obiskov posameznih investitorjev in delegacij,

  • sodelovanje z že obstoječimi tujimi investitorji v Sloveniji,

  • predlaganje ukrepov za izboljšanje konkurenčnega položaja Slovenije,

  • dodeljevanje nepovratnih finančnih spodbud tujim investitorjem preko javnega razpisa.

Da bi izboljšali prepoznavnost Slovenije kot lokacije za TNI sofinanciramo izvedbo študije po metodologiji IMD in WEF, na letni ravni pa izvajamo tudi analizo posameznih elementov investicijskega okolja, ki se kažejo kot najbolj ključne ovire med tujimi investitorji. O naših aktivnostih vse zainteresirane obveščamo preko (ne)standardiziranih sporočil.

SPIRIT Slovenija je članica Svetovnega združenja agencij za investicije in promocijo - WAIPA in Združenje evropskih organizacij za promocijo trgovine (ETPO).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page